Switch to full style
Tämän foorumin ihan ikioma ilmoitustaulu, jonne tulee kaikenlaista tärkeää tiedoitettavaa sun muuta. Kannattaa vilkaista aina välillä, että pysyt ajan tasalla. Vain adminit saavat kirjoittaa tänne, elleivä anna erityistä lupaa toiselle uuden aiheen perustamiseen. Jos lupaa ei ole saatu, aihe poistetaan välittömästi.

Uusi käyttäjä, lue huolellisesti ohjeet ennen foorumiin liittymistä!
Lähetä vastaus

Foorumin säännöstö

08 Touko 2012, 23:37

Olkaa hyvä ja lukekaa kaikki tämä ilmoitus.

Säännöstö voi kuulostaa jäykältä ja turhalta nipotukselta, mutta todellisuudessa se on tehty foorumin käyttömukavuutta ja -nopeutta ajatellen. Lukekaahan siis säännöt alusta loppuun – myös vanhat käyttäjät. Sääntöjen tahallisesta rikkomisesta seuraa varoitus, jota seuraa jäähy.

Osa I – Käyttäjätunnukset
Asiallinen nimimerkki kunniaan. Mielikuvituksen käyttö sallittua, mutta ottakaahan huomioon, että muiden täytyy nimimerkin muistamisen lisäksi osata se kirjoittaa. Hyvä nimimerkki on mieleen jäävä, käyttäjää kuvaava ja yksinkertainen, joten jätetään ne erikoismerkit suosiolla pois.
Valitse käyttäjätunnuksesi käyttäen harkintaa, käyttäjä ei voi itse vaihtaa nimimerkkiään sen kerran valittuaan.

Osa II – Otsikointi
Siisti otsikointi, ja muut käyttäjät kiittävät!
Mieti ihan ajan kuluksesi, kumman aiheen luet mieluummin;
1. MYYNNIS SIKAHIENOI HALPOI HEPOI JA QVII ON!!1111!!11!<3355366 KATTOKAA PLIIS :D:D:D:D
2. M: Huolella valmistettuja keppihevosia joka lähtöön!
Markkinat-kategoriassa on lisäsäännöksiä otsikointiin ja ohjeistus niihin löytyy täältä.

Osa III – aiheen loppuminen
Kun aihe on käsitelty loppuun tai kysymykseen on saatu vastaus, muokkaa otsikon loppuun joko /lukotus tai /poisto riippuen siitä, haluatko topicisi päätyvän lukotettujen arkistoon. Moderaattorit suorittavat toimenpiteen heti kun ehtivät. Caps lockin käytön voi jättää pois, moderaattorit haravoivat foorumia aika ajoin ja huomaavat kyllä jokaisen lukotettavan ajallaan.
Muista jättää ainakin osa aiemmasta otsikosta näkyviin, jotta aiheesi voi vielä löytää lukotettujen arkistosta!

Osa IV – Pikkumodeilu
Mikäli huomaat foorumilla esimerkiksi siivottavaa tai häiriökäyttäytymistä, ole hyvä ja ilmoita siitä moderaattorille yksityisviestitse. Älä sotke toisten aiheita turhilla valitusviesteillä.

Osa V – Kielletyt aiheet
Keskustelu waretuksesta (katso wikipediasta jos et tunne käsitettä. Voit tietysti muulloinkin käyttää hakukoneita ja vapaita tietosanakirjoja tai foorumin omia UKK-topiceja, jollet ymmärrä foorumilla käytettyä termistöä) sekä laihdutuksesta on ehdottomasti kielletty tällä foorumilla. Piste.
Yleisen rauhan ylläpitämiseksi myös sekä pituuden että painon mainitseminen yhtäaikaa on nyt kielletty.

Osa VI – Varoitukset
Sääntöjen rikkomisesta saa varoituksen. Kolmesta varoituksesta saa porttikiellon, jonka kesto on tapauksesta riippuen kahdesta viikosta ylöspäin.

Osa VII - Upittaminen ja tuplapostaaminen
Ovat molemmat ehdottomasti kiellettyjä. Tuplapostaaminen, eli kahden tai useamman viestin lähettäminen peräkkäin, ei ole sallittua. Jos viestin lähettämisen jälkeen jäi vielä kirjoitettavaa, muokkaa edellistä viestiäsi edit- painikkeesta. Aiheiden nostaminen on korvattu tönäisy-nappulalla. Siitä lisäinfoa OMV:n ohjetopicissa.

Osa VIII - Viihdekeskustelun viestiraja
Jotta foorumi ei kuormittuisi liikaa ja jotta tulisi sopivasti vaihtuvuutta ja satunnaisuutta viihdekeskustelun topiceihin, on täten kielletty kirjoittaa useampi kuin kaksi viestiä per sivu. Korkeintaan yksi viesti on suositeltu määrä, mutta poikkeustapauksissa myös kaksi viestiä sallitaan.
Huom! Poikkeuksina Mitä tahtoisit sanoa? ja Äänestetään foorumilaisille tittelit!.

Osa IX - Viestien lainaaminen
Vaikka olisitkin täysin samaa mieltä jo kirjoitetun viestin kanssa ja siinä olisi kaikki sanottavasi, ole hyvä äläkä lainaa viestiä ja liitä perään sanan tai muutaman "samaa mieltä" tai "niinpä" -viestiä. Ketjun aloittaja ei saa sellaisesta viestistä mitään irti ja näin ollen se on turha.

Osa X - Myyntipetokset
Käyttäjä saa jokaisesta Myyntipalaute-osioon kirjoitetusta vahvasti negatiivisesta palautteesta/huijauksesta varoituksen. Kolmannesta varoituksesta joutuu kahden viikon jäähylle, ja jatkosta päättää ylläpito tapauskohtaisesti.

Käytöstavat ja maalaisjärki auttavat pitkälle. Kiitos!

Hilulle kiitos otsikoinnit-tekstistä!

Re: Foorumin säännöstö || 11.12. Osa 8 ja 9!

15 Tammi 2013, 18:08

11.12. Osat VIII ja IX. Toivon, että kaikki lukee!

15.1.13. Osa X.

Re: Foorumin säännöstö

01 Heinä 2014, 14:30

Ymmärsinkö nyt ihan oikein, että keskustelu tekijänoikeuksista on kielletty? :o

Re: Foorumin säännöstö

01 Heinä 2014, 15:32

Näemmä wikipedian päästä on linkkiä ja etenkin sen sisältöä muokattu.

Oikeuksista saa puhua, mutta tekijänoikeuden loukkaaminen ja esimerkiksi vinkit siihen (linkit laittomiin latauksiin ja ohjelmiin) kielletty.

Re: Foorumin säännöstö

23 Heinä 2014, 11:35

Saisitteko minulle toimimaan siitä tönäisysytä linkin kun en ymmärä sitä juttua ja linkki ei toimi

Re: Foorumin säännöstö

23 Heinä 2014, 16:20

Nyt en kyllä ymmärrä kysymystä. Voitko tarkentaa?

Re: Foorumin säännöstö

23 Heinä 2014, 16:26

Kun koitin mennä siihen linkkiin missä oli siitä tönäisystä niin se ei toimi enkä tiiä mitä se tarkoittaa

Re: Foorumin säännöstö

24 Heinä 2014, 20:09

Hullut huhut kirjoitti:Voit tönäistä viestisi ylimmäiseksi kerran kahdessa vuorokaudessa menemällä topiciisi ja painamalla aloitusviestin yläpuolella näkyvää "Tönäise viestiä"-tekstiä. Kaikki muu upittaminen on ehdottomasti kiellettyä. Jos on sellanen tilanne, että oman tönäsyn jälkeen ei ole tullut uusia viestejä, voi kahden vuorokauden jälkeen tönäisystä topiciin laittaa upitusviestin, välttäkää kuitenkin up-sanaa. Tämän jälkeen viestiketjua pitäisi taas kahden vuorokauden kuluttua pystyä tönäisemään, mutta jos ei niin poistakaa edellinen upitus ennenkuin laitatte uuden.

Referoituna: jos olet kokeillut tönäistä kahden vuorokauden sisällä muutaman kerran, niin silloin se ei toimi. Myöskään jos viestiketjuun ei ole tullut tänä aikana uutta viestiä, niin silloinkaan se ei toimi.

Jos kyse ei ole tuostakaan, niin silloin meikäläinen ei osaa auttaa.
Lähetä vastaus